Дубечненська громада

Волинська область, Ковельський район

Сільськогосподарська кооперація. Обговорено можливості її реалізації в районі.

Дата: 05.04.2018 12:35
Кількість переглядів: 657


У Дубечненській об'єднаній територіальній громаді району відбулася робоча зустріч з керівниками агропромислових формувань, власниками особистих селянських господарств з питань сільськогосподарської кооперації та державної підтримки аграріїв у 2018 році. 
Під час зустрічі за участю начальника управління інвестицій та регіонального розвитку райдержадміністрації О.Яцуніка, голови Дубечненської ОТГ А. Костючика, директора районного центу зайнятості С. Шеремети, керівників Ф/Г «Хан-Ко» П.Костючика, ТОВ «АМ-агро» І.Мазуренка, власників ОСГ увага зосереджувалась на актуальних питаннях розвитку сільськогосподарського виробництва та проблемах, з якими стикаються сьогодні агро виробники.
Олександр Яцунік закцентував увагу присутніх на основних аспектах Концепції розвитку сільських територій до 2020 року, перспективах розвитку кооперації на селі, підкреслив важливість та актуальність державної підтримки аграріїв у 2018 році.
Альона Дичка - головний спеціаліст управління ознайомила аграріїв за якими напрямками буде здійснюватися фінансова підтримка сільськогосподарської галузі з державного, обласного та місцевого бюджетів у 2018 році, як отримати цю фінансову підтримку.
Було презентовано матеріали переваг розвитку сільськогосподарської кооперації, обговорено перспективи створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу на території громади.
Голова фермерського господарства «Хан-Ко» - Костючок Петро Семенович ініціював пропозицію об'єднатися з жителями громади для створення у подальшому кооперативу з переробки тваринницької продукції молочного напряму, що сприятиме покращенню якості молока та забезпеченню населення якісною продукцією власного виробництва. Обговорили також перспективи утворення СОКу з заготівлі та переробки плодово-ягідної продукції. 
Голова об'єднаної територіальної громади Костючик Анатолій Петрович зазначив, що планується розробка програми ОТГ з підтримки аграріїв, у якій перспективні напрямки будуть фінансуватися за рахунок бюджету громади як в цілому так і на умовах співфінансування 50х50 напрямів Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Волинської області до 2020 року та Комплексної програми розвитку сільських територій району до 2020 року. 
Сергій Шеремета презентував переваги співпраці керівників агро формувань, як роботодавців, з районним центром зайнятості.
Підсумком обговорення стало визнання того, що відродження кооперації створить перспективи для розвитку сільської громади та реформування аграрного сектору.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора